Verbouwing/renovatie voor Huisartsen Mosko

FRITUUR WORDT HEDENDAAGSE DOKTERSPRAKTIJK

 Het bestaand gebouw in Gentbrugge werd grondig gerenoveerd tot een moderne dokterspraktijk met plaats voor 4 kabinetten. In het hoofdgebouw blijft een appartement op de verdieping welke via een aparte toegang bereikbaar is.

Het gebouw is qua volume nauwelijks gewijzigd. Stedenbouw Gent verbood het gebouw uit te breiden.

 Het hoofdgebouw, omvat de inkom, wachtruimte en secretariaat. In het strakke interieur (Scandinavische stijl) met zitbanken, kleine speelhoek, stalen deuren, speelse verlichting, …  is het aangenaam vertoeven om te wachten. 

 De kabinetten bevinden zich hoofdzakelijk in de voormalige aangebouwde loods met zadeldak, die veranderde in een strak volume met een plat dak. Het strakke interieur werd doorgetrokken tot in de kabinetten, waar de hoog gepositioneerde raamopeningen voor voldoende lichtinval zorgen. Achteraan is er een kitchenette met terras om tijdens een pauze tot rust te kunnen komen. 

 Alle gevels werden volledig ingepakt met isolatie (14 cm geëxpandeerd polystyreen) en afgewerkt met gevelbepleistering om een modern uniform geheel te vormen. De meeste bestaande gevelopeningen werden gerespecteerd en alle bestaande ramen werden vervangen door aluminium buitenschrijnwerk met screens.

 Er is ook voldaan aan de toegankelijkheidregels door een licht hellend vlak te voorzien in de inkomzone, een gehandicaptentoilet en overal brede deuren.

 De renovatie resulteert in een lichtrijke en hedendaagse dokterspraktijk die met zijn strakke interieur een stijlvol geheel vormt.